Smärta?

Jag har fått frågan om det gjorde ont? Nej, det tyckte jag inte. Obehagligt absolut, men inte ont. Kanske jag jämför lite underligt: missfall gör ont! Barnlängtan är oerhört tärande och ofrivillig barnlöshet är rent ut sagt smärtsamt! En liten nål, om än ganska lång, under influenser av stesolid och morfin gör inte ont. Jag tyckte det kändes ordentligt när läkaren tog i för att gå igenom slidvägg och äggstock, och fick anstränga mig för att slappna av. Men det är lätt att gå igenom när jag tänker på vad det kan resultera i. En medsyster behöver de här äggen, obehag för mig i några få timmar är absolut värt det!

Jag önskar att vi alla kunde vara mer generösa mot vår omgivning. Att det vore självklart för alla att dela med sig av det man kan. Naturligtvis är det inte så, och jag kräver heller inte det. Men jag önskar.

Äggplock

Så var det klart. Äggplocket är gjort och donationen genomförd.

Jag vaknade natten innan, sjukt förväntansfull. Inte nervös, inga känslor av ånger, rädsla eller motvilja utan bara... förväntansfull! Och en himla massa tummar att hålla för att det ska bli bra ägg och mottagarna ska få befruktade ägg som stannar och blir graviditeter och barn. Men nu går jag händelserna i förväg...

Jag tänker inte skriva exakta datum och liknande för jag vill att de blivande familjerna ska få lov att vara ifred. Jag är anonym och de är anonyma. Ingen google ska kunna påvisa att det är jag som donerat deras ägg.

Själva plocket var obehagligt men inte smärtsamt. 11 äggblåsor på UL innan gav 9 ägg när det väl begav sig. Dessa fördelades på två par: fem till det ena varav fyra befruktades. Och fyra till det andra varav tre befruktades. Det verkar alltså som att äggen var av bra kvalitet? Jag har därför anmält intresse att donera ytterligare en gång. och läkaren blev strålande glad! Om de här äggen nu kan hjälpa någon kan jag lika gärna göra vad jag kan för att få väntetids-kön att kortas av, jag är redan godkänd donator och då behöver man inte gå igenom hela processen av blodprover igen. 

Nu håller jag tummarna för graviditeter. Gör det du också är du snäll. 


RSS 2.0